Šira slika na ogradi “Jevremovca”

У склопу програма обележавања јубилеја – 150 година Ботаничке баште у Београду, који ће трајати до краја године, од четвртка 12. септембра је на огради Баште постављена велика изложба под насловом „Шира слика“. На 50 постера јединственог дизајна представљен је историјат Ботаничке баште, њена значајна улога у образовању, науци, култури и заштити биодиверзитета. Изложба је реализована у склопу пројекта „Универзитетска ботаничка башта „Јевремовац“ – 150 година у образовању, науци и култури“ финансираног од стране Центра за промоцију науке.

Аутори изложбе су: Доц. др Милан Гавриловић, Доц. др Томица Мишљеновић, Проф. др Пеђа Јанаћковић, Проф. др Гордана Субаков Симић i Проф. др Дмитар Лакушић

Поред изложбе, у склопу кампање под слоганом „Шира слика“ биће организован низ предавања, тематских вођења и радионица, а термини свих програма ће бити благовремено објављени на сајту и друштвеним мрежама Ботаничке баште „Јевремовац“ Биолошког факултета Универзитета у Београду.

Pročitajte:

Deveti art+science 2024 festival “Preplitanja”

U Botaničkoj bašti održava se deveto izdanje art+science festivala od 25. septembra do 31. oktobra. U organizaciji Centra za promociju nauke, izložba je tematski usredsređena na uticaj čoveka i tehnologije na prirodu i biodiverzitet.

Izložba „Biljke rudari“ u Botaničkoj bašti “Jevremovac”

U Botaničkoj bašti „Jevremovac“ je od srede, 10. jula otvorena izložba pod nazivom „Biljke rudari“ na kojoj su prikazane specifičnosti biljaka koje se mogu koristiti za prečišćavanje zemljišta kontaminiranih teškim metalima, kao i u novoj tehnologiji poznatoj kao fitorudarenje.