Wine Garden 2024, tradicionalni praznik vina

WineGarden 2024 – praznik vina

Šesti Wine Garden održan je 1. i 2. juna u Botaničkoj bašti „Jevremovac“, uz učešće više od 100 vinara i proizvođača sira i mesni prerađevina iz Srbije i regiona.

WineGarden 2024. je pratila muzika sa pet bina i dobro raspoloženje. Bio je to pravi enološki praznik na kojem su posetioci mogli besplatno da degustiraju više od 800 vina koja su bila u ponudi.

Pored više stotina različitih vinski etiketa, mesto u Bašti su zauzeli i proizvođači sireva, suhomesnatih proizvoda i drugih gurmanluka.

Srbija je sve značajnija tačka na svetskoj mapi vina. Ulaže se u zasade i poboljšava kvalitet vina, a domaći ugostitelji u ponudi imaju sve više srpskih vina i preporučuju ih gostima, pogotovu stranim. Wine Garden je jedina vinska manifestacija u regionu gde se iz godine u godinu traži karta više! Ovaj vinski festival Turistička organizacija Beograda svrstala je u najznačajnije manifestacije.

Pročitajte:

Da li ste nekada videli biljke u epruvetama?

U Botaničkoj bašti je otvorena izložba “ZELENI SVETOVI – biljke u kulturi in vitro i alge u bioreaktorima”. Izloženi su različiti primerci ekonomski značajnih vaskularnih biljaka, biljaka koje se koriste u hortikulturi, kao i primerci retkih i ugroženih biljnih vrsta.

Dobrodošli u carstvo ugroženih vodenih zmajeva

U Botaničkoj bašti otvorena je putujuća izložba “Dobrodošli u carstvo ugroženih vodenih zmajeva” kao deo EU Horizont projekta DANUBE4all čiji je osnovni cilj restauracija staništa u slivu Dunava.