Izložba „Dani ramondi, vaskrsavajućih dragulja Balkanskog poluostrva“ povodom obeležavanja Dana primirja u I svetskom ratu

Povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, od subote, 11. novembra do utorka 15. novembra u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu biće postavljena već tradicionalna izložba pod nazivom „Dani ramondi, vaskrsavajućih dragulja Balkanskog poluostrva“.

Izložba će biti otvorena za posetioce svakog dana od 10 do 16 sati. Posetioci će na atraktivnim panoima moći da se upoznaju sa biologijom, ekologijom i fiziologijom natalijine ramonde i srpske ramonde, a biće izloženi i živi primerci ovih vrsta. Na izložbi će biti prikazani i verni keramički modeli ove dve vrste ramondi koje je izradio Boris Bogdanović. Izradu modela finansirao je Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

Autorke izložbe su prof. dr Maja Lazarević i prof. dr Tamara Rakić, profesorke Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Dizajn potpisuje Una Korica, master inženjer arhitekture.

U subotu, 11. novembra će biti organizovan i besplatan obilazak Botaničke bašte uz stručno vođenje u trajanju od približno 1 sat i 30 min, a sa početkom u 12 sati. Prijavljivanje za besplatno stručno vođenje je nephodno na Instagram stranici Botaničke bašte (@belgrade_botanical_garden).

Botanička bašta je i tokom praznika otvorena od 9 do 17 sati. Ulaz je moguć do 16 časova, a cena ulaznice za individualne posete iznosi 300 RSD.

Pročitajte: