200. broj Nacionalne geografije proslavljen u Botaničkoj bašti

Panel i promocija Nacionalne geografije povodom 200. broja u Srbiji održan je 7. juna 2023. sa početkom u 14 časova u pergoli Botaničke bašte “Jevremovac”. Sama promocija je obogaćena sadržajem u duhu junskog, 200. broja Nacionalne geografije čija je naslovna tema Pančićev herbarijum kao i biljke koje nestaju usled različitih spoljnih činilaca, pa je promocija počela stručnim vođenjem kroz Botaničku baštu.

Časopis Nacionalna geografija (National Geographic) je zvanično glasilo Nacionalnog geografskog društva, osnovanog u Vašingtonu, januara 1888. Prvi broj časopisa je izašao u oktobru iste godine i bio distribuiran samo članovima. Pretplata na časopis i danas se ostvaruje kroz članstvo u Društvu.

Prvi broj časopisa National Geographic Magazine izašao je 22. septembra 1888. godine, devet meseci nakon osnivanja Društva. U početku je to bio naučni časopis koji je primalo 165 članova povelje. Časopis Nacionalna geografija trenutno čita više od 40 miliona ljudi svakog meseca.

Nacionalna geografija je najpoznatiji naučno-popularni magazin koji pristupačnim i razumljivim jezikom piše o svetu koji nas okružuje.

Pročitajte: