Volonteri sa Biološkog fakulteta u akciji

Volonteri sa Biološkog fakulteta su proveli su ove jesenje dane u Botaničkoj bašti kako bi pomogli u radovima na čišćenju i uređenju “Jevremovca”. Ovakva pomoć predstavlja jednu od mnogih aktivnosti volontera sa Biološkog fakulteta koje se odvijaju tokom godine i organizuje se u saradnji sa upravom Bašte.

Volonteri su se podelili u nekoliko grupa i rasporedili na različite delove bašte, gde su zajedno sa osobljem bašte obavljali jesenje poslove poput sakupljanja lišća, grabuljanja i čišćenja staza.

Botanička bašta “Jevremovac” je jedno od najposećenijih destinacija kako za građane, tako i za turiste, a trud volontera je pomogao da ona ostane u svom najboljem izgledu.

Jesenji rad je bio od suštinskog značaja za održavanje lepote i zdravlja bašte. Sakupljanje lišća predstavlja važan zadatak u održavanju Botaničke bašte, jer se na taj način sprečava razvoj gljiva i bolesti koje se mogu širiti lišćem. Takođe, čišćenje staza omogućava posetiocima da uživaju u prirodnoj lepoti bašte bez ometanja opalog lišća i otpadaka. Ova akcija je još jedan primer kako mladi ljudi mogu doprineti zajednici i pokazati svoju posvećenost očuvanju prirode.

Volonteri su bili zadovoljni što su doprineli održavanju bašte i bili su zahvalni na prilici da pomognu. Bilo je to korisno iskustvo za sve uključene i naglasilo je važnost uključivanja zajednice u očuvanje javnih prostora i zaštićenih dobara.

Pročitajte: