Izložba „Dani ramondi, vaskrsavajućih dragulja Balkanskog poluostrva“ povodom obeležavanja Dana primirja u I svetskom ratu

Povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, od petka, 11. novembra do utorka 15. novembra u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu biće postavljena izložba pod nazivom „Dani ramondi, vaskrsavajućih dragulja Balkanskog poluostrva“.

Izložba će biti otvorena za posetioce svakog dana od 9 do 16 sati. Posetioci će na atraktivnim panoima moći da se upoznaju sa biologijom, ekologijom i fiziologijom natalijine ramonde i srpske ramonde, a biće izloženi i živi primerci ovih vrsta.

Autorke izložbe su prof. dr Maja Lazarević i prof. dr Tamara Rakić, profesorke Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Dizajn potpisuje Una Korica, master inženjer arhitekture.

U petak, 11. novembra će biti organizovana i besplatna vođenja kroz Botaničku baštu i izložbu u trajanju od približno 1 sat i 30 min u terminima od 11 i 13 sati. Prijavljivanje za besplatna stručna vođenja je nephodno na broj telefona +381 64 8237919 ili na Instagram stranici Botaničke bašte (@belgrade_botanical_garden).

U 12 sati će biti organizovana i besplatna radionica za decu posvećena ramondama. Prijavljivanje je obavezno, kao i za stručna vođenja. Radionica je namenjena deci starosti od 5 do 10 godina, a nakon kraćeg obilaska Botaničke bašte uključiće kreativni deo sa crtanjem i bojenjem i upoznavanje sa ramondama kroz herbarijumsku zbirku. Trajanje radionice je sat i 30 min.

Tokom trajanja izložbe će na biletarnici Botaničke bašte biti moguće nabaviti i razglednicu/bojanku sa unikatnim crtežom natalijine ramonde.

Botanička bašta je i tokom praznika otvorena od 9 do 17 sati. Ulaz je moguć do 16 časova, a cena ulaznice za individualne posete iznosi 300 RSD.

Pročitajte: