Dan zaštite životne sredine

U okviru obeležavanje dana životne sredine 5.6.2022. godine, uprava Botaničke bašte je zajedno sa Opštinom Stari grad, organizovala više aktivnosti u Botaničkoj bašti Jevremovac.

Za naše predškolce i učenike od 1.do 4. razreda bile su organizovane dve radionice koje je vodila profesorka Marina Drndarski, a naši stariji sugrađani mogli su da se upoznaju sa zanimljivostima koje se tiču lekovitih biljaka kroz radionicu koje su održale stručne saradnice Botaničke bašte Jevremovac Mira Fiškalović i Marija Jončić.

U okviru obeležavanja ovog značajnog datuma kako za nas, tako i za čitavu Planetu svim zainteresovanim posetiocima smo dali mogućnost da u periodu od 9 do 12h besplatno posete Botaničku baštu i uživaju kako u otvorenom prostoru, tako i u stakleniku. Kroz samu baštu bile su organizovane i dve edukativne ture koje su vodili Ana Ržaničanin, stručna saradnica i prof dr Milorad Vujičić.

Manifestaciji su posetili i članovi veća opštine Stari grad na čelu sa predsednikom opštine Radoslavom Marijanovićem, koji je našim sugrađanima podelio sobne biljke i uputstva za gajenje istih.

Pročitajte: