Univerzitet u Beogradu - Biološki fakultet
Institut za botaniku i Botanička bašta „Jevremovac“
Dešavanja
18
nov

Izložba

Botanička bašta „Jevremovac“ je ove godine imala veoma zanimljiv projekat za decu osnovnoškolskog uzrasta. Reč je o projektu „Botaničar= umetnik“. Ideja je bila, da tokom tri meseca, svakog vikenda na besplatne radionice dolaze različita deca, deca koja vole prirodu ali i kreativan rad.
Radionice ovog tipa, spoj botanike i umetnosti su se prvi put održale ove godine , u istoriji Bašte, zahvaljujući Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije.
Na radionicama sa deca su „imitirala“ rad botaničara u prošlosti, proučavali su biljke, slušali zanimljivosti o njima, zapisivali informacije, zatim ih detaljno crtali i na kraju pravili svoj herbarski list. Deca su upoznala raznovrstan biljni svet Botaničke bašte „Jevremovac“ ali je akcenat bio i na endemičnim i zanimljivim biljkama našeg podneblja.
Kroz radionice je prošlo oko 400 dece i delić tih interesantnih radova možete videti na izložbi „Botaničar= umetnik“ koja će trajati od 18.11. do 15.12.2018. Radovi su izloženi u stakleniku.
Možda ćete prepoznati neke biljke na ovim crtežima, kao što su irisi, stepski božuri ili rosulje a verovatno će Vam neke biti nepoznate ali evo prilike da ih upoznate!
1
dec

Obilazak Bašte

Botanička bašta „Jevremovac“ vas poziva na obilazak bašte uz predavanje stručnih vodiča
01.12.2018. sa početkom u 12 časova.
Obilazak traje 1 sat i neophodno je prethodno najaviti dolazak na broj telefona 064/823-79-19

Cena ulaznica:
- ulaznica za odrasle, samo za prijavljene za obilazak je 100 rsd
- ulaznica za decu do 10 godina je besplatna
- ulaznica za studente Univerziteta u Beogradu je besplatna, uz indeks
- ulaznice za trudnice, osobe sa posebnim potrebama je besplatna
Molimo sve prijavljene da budu, najkasnije do 12 časova, na ulazu u Botaničku baštu

Obilasci su isključivo za pojedinačne posete!